Why do people put earthly “kings” before God?

. How does God keep people from sinking?

~

Question 1: “Was there ever a group of people on earth who wanted to be ruled by God?”

Answer: “The Twelve Tribes of Israel knew that God freed them from slavery to earthly leaders in Egypt. His Miracles led them to want to be ruled by Him.”

~

Question 2: “Why did they stop following God?”

Answer: “The richest people among them wanted leaders who would help them get more money from their neighbors.”

~

Question 3: “Is that why 1 Sm 8:4-22 tells us that ‘all the elders of Israel came in a body to Samuel at Ramah’?

Answer: “Yes. That is why they ‘said to him, ‘Now that you are old, and your sons do not follow your example, appoint a king over us, as other nations have, to judge us.’

~

Question 4: “That was the end of freedom and faith for their families! What did Samuel do?”

Answer: “‘Samuel was displeased when they asked for a king to judge them. He prayed to The Lord, however, Who said in answer:
‘Grant the people’s every request.’

~

Question 5: “Did God tell Samuel why people wanted to be led by men rather than by Him?”

Answer: “God knew! ‘It is not you they reject, they are rejecting Me as their king.’

~

Question 6: “Why do many people ‘reject’ God and want earthly rulers?”

Answer: “They want leaders who help the richest and most powerful people get richer and more powerful. They always want leaders who will help them get more.”

~

Question 7: “Don’t people know that?”

Answer: “They are easily confused! Many will reject God for promises of a little money for themselves.”

~

Question 8: “If that’s all there is to political activity, what’s the point of life?”

Answer: “In every Age and in every Place, God separates the souls of those who obey His First Commandment from those who who put the their desires ‘before’ Him.'”

~

Question 9: “How has God been separating His people from ‘all the elders’ for the last 2,000 years?”

Answer: “Some people obey This Holy Word of His Son and others do not. ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

A black hole in space with a nebula

This Daily Reading tells Catholics what WE must do!

Today’s Reading tells Catholics what we must do when we realize our soul is in this picture! ~...

Telescopes, microscopes, and computers help us be…

In every Age, God gives people tools to let people see God, His Power, His Prophets, His Son,...

Is The Catholic Church “The world’s…

Which is better, Catholic Life Insurance or Catholic Fire Insurance?   Question 1: “Is The Catholic Church the...

Catholics see: Our Future is more important than…

Catholics understand: In God, Time and Space are One. ~ Question 1: “How does Today’s Reading from Hebrews...

Only Jesus Remedies this Mistake

Acts 13 reveals how rejecting Christ’s Church leads to error. Only by embracing Catholic truth can we avoid...

Today’s Reading describes Protestants for…

We can imagine what Jonah looked like to people of Nineveh, with his skin eaten away by digestive...