Catholics take This Good Advice from Jesus: “Stay awake!” and “Be prepared!”.

None of us know when our soul will be taken to Judgment. That is why Catholics take This Good Advice from Jesus: “Stay awake!” and “Be prepared!”

~

Question 1: “What is this ‘Good Advice from Jesus’?”

Answer: “In Mt 24:42-51, Jesus said to His disciples: ‘Stay awake!’“.

~

Question 2: “Why do we have to ‘Stay awake!’?”

Answer: “Jesus made that clear: ‘For you do not know on which day your Lord will come.’

~

Question 3: “What happens to us on the ‘day your Lord will come.’?”

Answer: “Our ‘Lord’ will judge our immortal soul! ‘So too, you also must be prepared, for at an hour you do not expect, the Son of Man will come.’

~

Question 4: “Did Jesus make it easy for everyone to understand how important it is to ‘Stay awake!’ and ‘be prepared’ for our Judgment Day?”

Answer: “He made it so clear that even criminals could understand it! ‘Be sure of this: if the master of the house had known the hour of night when the thief was coming, he would have stayed awake and not let his house be broken into.’

~

Question 5: “Which people are best ‘prepared’ for His inevitable Judgment?”

Answer: “Catholics! ‘Who, then, is the faithful and prudent servant, whom the master has put in charge of his household to distribute to them their food at the proper time?’

~

Question 6: “I don’t understand! Why is ‘food distribution’ an important part of ‘Staying awake!’ and ‘being prepared’?”

Answer: “The ‘food’ to be ‘distributed’ is The Actual Body and Blood that Jesus died to leave on earth. By The Miracle of Transubstantiation, His Catholic priests ‘distribute’ that Holy Food to every ‘servant’ who is blessed to obey The Call to Catholic Communion that Jesus repeated 14 times!

‘If you do not eat My Body and drink My Blood you do not have life in you.’

If we have willfully let any ‘unholy vanity’ keep us from feeding our soul with That Holy Food, we are forever lost.”

~

Question 7: “What do Catholics try to do?”

Answer: “We pray to be forever among: ‘Blessed is that servant whom his master on his arrival finds doing so. Amen, I say to you, he will put him in charge of all his property.’

~

Question 8: “What happens to ‘wicked servants’ who do not ‘stay awake’ and ‘be prepared’?”

Answer: “‘But if that wicked servant says to himself, ‘My master is long delayed,’ and begins to beat his fellow servants, and eat and drink with drunkards, the servant’s master will come on an unexpected day and at an unknown hour and will punish him severely and assign him a place with the hypocrites, where there will be wailing and grinding of teeth.’

~

May all be blessed to “Stay Awake!” and “be prepared!”

~

. . . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. https://catholicfundamentalism.com/

We can find interesting ideas to read and share in the short Daily Columns. Many like the free books: https://catholicfundamentalism.com/our-books/

If you like the no-cost downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. We may help others by sharing: catholicfundamentalism.com

The best book of the last Century is “The Diary of St. Faustina”. It lets each of us realize how much Jesus loves our soul. https://www.saint-faustina.org/diary-full-text/

Author's Notes:

Related:

Overweight people need four kinds of…

Our minds, bodies, souls, and lives are overweight. We need “The Catholic Diet”! ~ Question 1: “What kind...

May our “Jesus Receiver” let us…

40,000 years ago, “The Lion Man” was carved from a mammoth tusk and worshiped by peoples living in...

The Day AFTER Epiphany gives us God’s Guide…

What do Catholics think about on The Day After Epiphany? ~ Question 1: “What do Catholics think about...

Why do people hate us to turn on our “Jesus…

Gluttons despise all who turn on their “Jesus Receiver” and receive Catholic Communion! ~ Question 1: “Why do...

Jesus saves Saint Peter from drowning

Every Catholic soul: “a treasure in a human…

May God bless all people to understand and see why: "I should be Catholic and among those who...

St. Paul tells us how to be meaningfully successful:

The best "ministers of Christ" respectfully obey The Church-Creating Word of Jesus Christ to His First Catholic Pope:...