Catholics know! Life’s Most Important Job is getting the “keys to The Kingdom of Heaven” that Jesus left specifically to His Church for our immortal soul!

~

Question 1: “Did Jesus tell each of us how we should guide our life?”

Answer: “In Mk 12:28-34, ‘One of the scribes came to Jesus and asked Him, ‘Which is the first of all the commandments?’

~

Question 2: “What did Jesus tell him?”

Answer: “‘Jesus replied, ‘The first is this: Hear, O Israel! The Lord our God is Lord alone! You shall love the Lord your God with all your heart, with all your soul, with all your mind, and with all your strength.

~

Question 3: “What was the next thing Jesus told us to do?”

Answer: “‘The second is this: You shall love your neighbor as yourself. There is no other commandment greater than these.’

~

Question 4: “Every ‘scribe’ could read and write. Did that ‘scribe’ agree with Jesus?”

Answer: “Yes! ‘The scribe said to Him, ‘Well said, teacher. You are right in saying, He is One and there is no other than He. And to love Him with all your heart, with all your understanding, with all your strength, and to love your neighbor as yourself is worth more than all burnt offerings and sacrifices.’

~

Question 5: “Did Jesus tell the ‘scribe’ that he was right?”

Answer: “‘And when Jesus saw that he answered with understanding, He said to him, ‘You are not far from the Kingdom of God.’

~

Question 6: “What happened after that?

Answer: “Nothing happened! ‘And no one dared to ask Him any more questions.’

~

Question 7: “Why did ‘no one dare to ask Him any more questions’?”

Answer: “None of the ‘scribes, Pharisees, Herodians, Sadducees’, or anyone else in that crowd, wanted any more answers that would make them focus on obeying God instead of glorifying their thoughts and opinions.”

~

Question 8: “What do Catholics do when they read That Teaching of Jesus?”

Answer: “Catholics read The Bible! The Power of Jesus is made clear in Mt. 16:18-20! That Passage tells us that The Second Person of The Holy Trinity SPOKE One, Holy, Catholic, and Apostolic Church Into Being with His Word!

‘And I say unto you, you are Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven’!”

~

Question 9: “What do Catholics do when they read that?”

Answer: “Everyone who Thinks Clearly realizes: ‘I need the only specific ‘keys to The Kingdom of Heaven’ that Jesus left on earth for my soul! I will ask God: ‘Let me be a good enough Catholic to get those ‘keys’!’

Some Catholics are blessed to go farther! ‘God, let me be the best Catholic I can be!’

~

. . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . .

Simple Reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

We can find interesting ideas about The Book of Revelation in this, and other free books: https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

If you like the no-cost downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. Please consider sharing: catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Paul’s Mission in Corinth: A Catholic Foundation

Paul's mission in Corinth marked a pivotal moment in the spread of Catholicism, bringing together Jews and Gentiles...

The Catholic Covenant focuses on immortal souls.…

Catholics Trust God, His Prophecies, and He Who Fulfilled them. ~ Question 1: “Why did St. Paul tell...

Incredible! “Jesus Receivers” see…

Incredible! “Jesus Receivers” see “A Miracle From St. Paul” today! #43.   Question 1: “What ‘Catholic Miracle’ do...

Did Abraham see The Trinity 1,800 years Before…

Is The Catholic Church "The Body of Christ on Earth" connecting us with The Holy Trinity Who took...

Today’s Reading lets everyone see a reason…

Today's Simple Rhyme: "May all be blessed to understand / And be as Catholic as we can!"...

Another reason Protestant men took the Book of…

From the first Protestant to now, the “false friends” of Jesus betray him. ~ Question 1: “I thought...