Catholics love to see details about Jesus. #3

Catholics are blessed! We see ‘details’ in Fifteen Words that lead us to Jesus and His Only Church!

~

Question 1: “Why are the Fifteen Words in 2 Tm 1:10 important?”

Answer: “Fifteen Words give us details about Jesus! ‘Our Savior Jesus Christ has destroyed death and brought life to light through the Gospel.’

~

Question 2: “Is the ‘first detail’ the fact that ‘Our savior’ is ‘Jesus Christ’?”

Answer: “Yes.

~

Question 3: “How do we know that?”

Answer: “In all History, only Jesus Christ fulfilled Prophecies that Predicted over 300 ‘details’ concerning His Tribe, House, place of birth, life, and death.”

~

Question 4: “How did Jesus Christ show that He ‘destroyed death’?”

Answer: “He rose from the dead! His ‘Resurrection’ three days after He was killed showed that He has ‘destroyed death’.”

~

Question 5: “How do we know that happened?”

Answer: “Eye-witnesses saw Jesus alive on earth for 40 days after His Resurrection from The Dead.”

~

Question 6: “How do we know they were telling the truth?”

Answer: “The witnesses loved Truth! Many of them preferred to be killed rather than lie about He Whom they saw ‘risen from the dead’.”

~

Question 7: “How did Jesus Christ bring ‘life to light’?”

Answer: “‘through the Gospel’!”

~

Question 8: “What is ‘Gospel’?

Answer: “Words of God. Today, we see His Words in two places: Catholic Teaching and The Bible.’

~

Question 9: “Why should we trust The Bible?”

Answer: “The Written Gospel was provided by The Catholic Church! St. Jerome finished compiling The Bible in 405, 4 centuries after Jesus Christ was born in Bethlehem!”

~

Question 10: “How do we know The Catholic Church was right?”

Answer: “Jesus Christ told us that All Catholic Teaching would be ‘infallible’. He included That Promise in The Holy Word with Which He Spoke The Catholic Church Into Being: ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it.” (emphasis added for focus on His Promise)

~

Question 11: “I can see that Jesus Christ did give The Gospel to The Catholic Church. What else did Jesus Christ give The Only Church He Spoke Into Being with His Word?”

Answer: “‘I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 12: “Does every ‘Christian’ need to study the details of: ‘Our Savior Jesus Christ has destroyed death and brought life to light through the Gospel.’?”

Answer: “Jesus lets Catholics see how He ‘brought life to light’! We must not let ourselves be blind to Any Word of ‘the light and life’ of ‘The Gospel’!”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Only Catholics can see and do what “the blind…

From the First Catholic Bishops to Bartimaeus to St. Paul, Jesus blesses many with the light to see!...

Those who respect God’s Prophets become…

The First Mistake Protestants make is failing to respect God’s Prophets. ~ Question 1: “Does Today’s Catholic Reading...

Catholics understand American History

Catholics share our understanding of History: ~ Question 1: “What do only Catholics understand about American History?” Answer:...

Every day, a stream of living electrons flows into…

The stream of living electrons flowing into Heaven every day are mostly Catholic souls. ~ Question 1: “How...

A personal note: Two sins in fifteen minutes. #17

Today’s Reading made me aware of two sins committed in fifteen minutes. ~ Question 1: “What two sins...

Jonah and the “huge fish” tell us:…

Today's Simple Rhyme: "Many sink into self-serving sins. / In the war for our soul, Catholics win."...