“Why did St. Paul tell us that demons have ‘colors’?”

Question 1. “St. Paul told us about ‘sin living in us’. That describes demons. Does he tell us they have ‘colors’?”

Answer: “St. Paul wrote to 60,000,000 Romans in 7:13 ‘But sin, to show itself in its true colors, used that good thing to kill me; . .’

~

Question 2: “What are colors?”

Answer: “‘Colors’ are wavelengths of light.

~

Question 3: “Do wavelengths of light travel at the same speed?”

Answer: “Light travels at the same speed through a vacuum. When it hits air, or our eye, each ‘color’ travels at a different speed. Red travels fastest. The other colors travel more slowly.”

~

Question 4: “How many visible ‘wavelengths’ of light are there?”

Answer: “Seven: Red, Orange, Yellow, Green, Blue, Indigo, and Violet.”

~

Question 5: “What are the ‘seven wavelengths’ of darkness that take living form in that many ‘colors’?

Answer: “Pride, Envy, Greed, Gluttony, Anger, Lust, and Sloth.”

~

Question 6: “Is that why Pride moves so quickly through our mind?”

Answer: “Yes. And, that is why ‘Sloth’, the last sin, is the slowest! Ultra-violet colored demons make us slow!

~

Question 7: “Is God’s Program so profound that ‘colors’ describe His Creation?”

Answer: “Yes.”

~

Question 7: “What colors illuminate The Seven Catholic Virtues?”

Answer: First, Faith flashes into our mind. Then, we are illuminated by God’s wavelengths of Hope, Charity, Fortitude, Justice, Temperance, and Prudence. The slower speed of ‘ultra-violet’ tells us that Prudence is the good kind of ‘slowness’!

~

Question 8: “Which colors represent wavelengths of God’s Light in The Seven Catholic Sacraments of Baptism, Reconciliation, Communion, Confirmation, Anointing of the Sick, Marriage, and Holy Orders?

Answer: “Good question! Baptism is the most powerful! Its light blows away the Darkness of Original Sin in a micro-second! That wavelength is fast and powerful! Reconciliation by Confession and Absolution come next! They cancel out the dark wavelengths of the demons.

Then, we are ready for Catholic Communion. That puts the ‘living light’, the actual ‘life’ of Jesus, in us!

Wavelengths of Holy Light from the remaining Sacraments let us see well enough to stay on the road to Heaven.

~

Question 9: “Why are Holy Orders the slowest Holy Light of The Sacraments?”

Answer: “God wants His Catholic priests to be among the most ‘Prudent’ people on earth. As the Wavelengths of Virtues show, that takes ‘time’!

~

Question 10: “Is that part of why St. Paul told us that demons have ‘colors’?

Answer: “Yes. He has opened the door to a great understanding of everything we see with one word: ‘colors’.”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

A free book of simple reasons. http://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2018/03/New_Road_To_Rome.pdf

Author's Notes:

Related:

The Butler Novel. Why?

    The Butler Novel sees the good in people in Butler County. The greatest good? We know...

Jesus tells us how much He blesses His Catholic…

Today's Simple Rhyme: "We are blessed to learn from our Catholic Creed / The more we have, the...

May all “believers” get to Heaven.

Catholics see the “Hidden Word” in Mt. 7:7-12. ~ Question 1: “What is the ‘Hidden Word’ in Today’s...

Moses met God. Peter, and every…

Catholic priests and religious take Holy Vows of Poverty, Celibacy, and Obedience because they "love The LORD with...
Priest hearing a man's confession outside

“Confusion Headaches” get worse as…

The smartest thing we can do is have our sins forgiven by The Power of God on earth....

Today’s Reading: A message to our…

For God’s Judgment, make This Plan: / Be as Catholic as you can!) ~ Question 1: “What makes...