God’s IQ Test. #103. “Are we all ‘Willful Protestants’ in some way?”

Willful Protestantism lets earthly concerns keep us from obeying ‘every word’ of Jesus.

The Christian Premise: The Words of Jesus Christ are to be obeyed!

Question 1: “Should every Christian believe This Word of Jesus Christ in Mt. 4:4? ‘Man does not live on bread alone, but on every word that comes forth from the mouth of God.’“? (emphasis added)

Answer: “Yes!”

~

Question 2: “Is every Christian intelligent enough to understand the meaning of the word ‘every’?

Answer: “Yes.”

~

Question 3: “Should every Christian strive to obey ‘every word’ from Jesus Christ?”

Answer: “Yes.”

~

Question 4: “Is this One Word of Jesus Christ? ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

Answer: “Yes. That Teaching is One Word of Jesus Christ.”

~

Question 5: “Is ‘every word’ of Jesus Christ a Truth that ‘every’ Christian should obey?”

Answer: “I already answered that! Yes!”

~

Question 6: “Do I obey That Word of Jesus Christ?”

Willful Protestants answer: “No.” Catholics answer: “We try!”

~

Question 7: “Do you think it is right to willfully disobey Any Word of Jesus Christ?”

Sometimes, all of us answer: “Yes.”

~

Question 8: “Things are simple. We will all go to Christ’s Judgment. We will either be among: ‘You are My friends if you obey My commands.’, or we will not. If we willfully disobey Any Word of Jesus Christ, can we be among His obedient ‘friends’?

When we disobey Jesus, all of us answer: “I do not want to think about that!”

~

Question 9: “Do we sometimes honor our opinions more than ‘every word’ of Jesus Christ?”

Willful Protestants are smart enough to answer: “I know where this is going! God wants me to face the fact that I violate The First Commandment when I put my opinion ‘before God’.

~

Question 10: “Why do we Willful Protestants avoid facing that fact?”

Answer: “We want to get into Heaven without obeying ‘every word’ of Jesus!”

~

Question 11: “Does that make sense?”

Answer: “No. Something keeps me from aligning my thoughts, words, and deeds with “every word” of Jesus Christ.”

~

Question 12: What keeps all of us from being as obedient as we should be?

Answer: Sin takes form in demons of vanity. They live in our mind. We should ask God to help us get them out!

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

A new, free book for people who know more about computers than Catholicism. https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

Author's Notes:

Related:

St. Paul helps Catholics “Win the Human…

Before Jesus, things were simple! People believed whatever they wanted....

Jesus describes Willful Protestants in Mt 7:21-29

Speaking as God and Prophet, Jesus told us what He will say and do to "many" willing Victims...

Today’s Reading tells us of Two Kinds of…

Today's Post ends with the Hardest Question on Earth: "Many claim to be 'Christian' while specifically rejecting The...

Today, another Catholic Martyr lets us see truth.

Fr. MacRae has let millions of people see where we fit into the past 13 trillion light years...

God lets Catholics be the world’s best…

Catholics have The World’s Best “Jesus Receivers”. Question 1: “Do only Catholics have ‘Jesus Receivers’ that let us...

May every Victim of Protestantism be blesssed by…

God loves us so much He sent His Son to make it easier than ever to get our...