“Is it impossible for Willful Protestants to be happy?”

.                                     We cannot find ‘happiness’ if we reject Any Word of ‘the Divine Essence of God’.”

Question 1. “Why would anyone ask ‘Is it impossible for Willful Protestants to be happy?’

Answer:  “St. Thomas Aquinas was a genius.  His thoughts must be considered: ‘ Man’s final and complete happiness can consist only in contemplating the Divine Essence .  .  .’

~

Question 2: “Is Jesus Christ ‘The Divine Essence’ of God on earth?”

Answer:  “Yes. God took Human Form and came to earth in Fulfillment of The Prophecies.”

~

Question 3:  “Can we find ‘happiness’ by believing in and obeying Teachings from, Jesus Christ?”

Answer: “We can achieve the greatest ‘happiness’ on earth by doing that.”

~

Question 4:  “Can we have perfect happiness while we are on earth?”

Answer: “We can come close!   ‘ .  . although the possibility of this contemplation remains withheld from us until we are in the world to come.’

~

Question 5:  “What keeps us unhappy?”

Answer:  “Aquinas is very clear about that!  ‘As long as man desires and seeks something, he remains unhappy.'”

~

Question 7:  “What do we have to do to be happy?”

Answer:  “‘The intellect seeks the essence of a thing.’  We cannot find ‘happiness’ until we successfully seek the ‘essence’ of God on earth.”

~

Question 8: “What is ‘the Divine Essence’ of God on earth that we can find?”

Answer: “Jesus Christ is ‘the Divine Essence’ of God on earth.  Jesus Christ Spoke One, Holy, Catholic, and Apostolic Church into being on earth with His Word.”

~

Question 9:  “With what Word did Jesus Christ speak ‘the Divine Essence’ of God into being on earth?

Answer:  “‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it.  I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

 

Question 10:   “Is it possible to find ‘happiness’ if we choose to live in disobedience to That Word from ‘the essence of God’?”

Answer:  “We are ‘made in the image of God’.  It is impossible to find ‘happiness’ if we refuse to obey Any Word of He Who made us.”

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple reasons to be Catholic.  catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

What does being Catholic let us be and do? #6.

May all be blessed to understand God’s Simple Command: “Be as Catholic as you can.” ~ Question: “What...

God’s Creation Timeline and the Church He Spoke…

A century ago, Fr. LeMaitre showed that God’s Creation began over 13 trillion light-years ago—affirming Genesis and leading...

The Prophets call many to Be Catholic! (#4)

Today's Simple Rhyme: "Jesus lets those who reject Him / Destroy themselves with their chosen sins."...

Today’s Gospel tells us what Protestants…

May all the groups of people on earth be blessed to stop arguing with Jesus. ~ Question 1:...

Only Catholics can see and do what “the blind…

From the First Catholic Bishops to Bartimaeus to St. Paul, Jesus blesses many with the light to see!...

Before Christ, Melchizedek helped people after Adam…

Those who encourage the destruction of any life between conception and natural death condemn their own souls....