Is Willful Protestantism the “idol” that is “Deadly Sin”?

Catholics see a simple fact: there are soul-devouring idols.

Question 1: “Why do Catholics take 1 Jn 5:14-21 to heart?”

Answer: “We see how St. John begins! ‘Beloved: We have this confidence in Him that if we ask anything according to His will, He hears us.’

~

Question 2: “Can a person live ‘according to His will’ if they willfully disobey Any Teaching from Him?”

Answer: “That is the most intelligent question a person can ask! Catholics ‘live according to His will’ by obeying: ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 3: “Many people have a hard time obeying That Word of Jesus! Why do Catholics obey?”

Answer: “‘And if we know that He hears us in regard to whatever we ask, we know that what we have asked Him for is ours.’ Catholics have ‘asked Him for’ the ‘keys to The Kingdom of Heaven’ and they are ‘ours’!”

~

Question 4: “Those ‘keys’ are The Seven Catholic Sacraments and the Intercession of His Holy Saints and Angels. How can Catholics help our beloved neighbors get those ‘keys’?”

Answer: “We pray for their souls! ‘If anyone sees his brother sinning, if the sin is not deadly, he should pray to God and He will give him life.’

~

Question 5: “Can all Willful Protestants be saved?”

Answer: “No. ‘This is only for those whose sin is not deadly. There is such a thing as deadly sin, about which I do not say that you should pray. All wrongdoing is sin, but there is sin that is not deadly.’

~

Question 6: “How do Catholics know we may be saved?”

Answer: “‘We know that anyone begotten by God does not sin; but the one begotten by God He protects, and the Evil One cannot touch him. We know that we belong to God, and the whole world is under the power of the Evil One.’

~

Question 7: “Is one ‘sin’ that is ‘deadly’ willfully choosing to serve ‘the Evil One’?”

Answer: Catholics know! ‘We also know that the Son of God has come and has given us discernment to know The One Who is True. And we are in The One Who is True, in His Son Jesus Christ. He is the true God and eternal life.’

~

Question 8: “Is any thought or idea that leads us to reject Any Teaching of Jesus Christ a soul-devouring ‘idol’?

Answer: “Yes! ‘‘Children, be on your guard against idols.’ We should reject any ‘idols’ of vanity that keep us from being in God’s Holy Church! May God bless us all to be among ‘You are My friends if you obey My commands.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Only Catholics know: Today’s Reading is…

Jesus told His Disciples, The First Catholic Bishops, that one kind of demon is hard to drive out...

From here to outer space: “God is wherever…

If “God is wherever He wants to be.” can He save a soul in Outer Space? ~ Question...

How the devil tried to divide Catholics through…

The early Church’s circumcision debate threatened unity, resolved at the Council of Jerusalem, affirmed salvation by faith, not...
Jesus saves Saint Peter from drowning

Every Catholic soul: “a treasure in a human…

May God bless all people to understand and see why: "I should be Catholic and among those who...

Catholics are blessed with God’s Truth in…

May all be blessed to read these three sentences clearly enough to Be Catholic....

Did Abraham see The Trinity 1,800 years Before…

Is The Catholic Church "The Body of Christ on Earth" connecting us with The Holy Trinity Who took...