Part 2. “The Great Decree of Jesus Christ”.

.                                                    Jesus can keep us from drowning in the sea of vanity!

~

Question 1:  “What choices do we have in life?”

Answer:  “Most of us choose something like what is described in James 4: 13-17.  ‘Beloved:  Come now, you who say, ‘Today or tomorrow we shall go into such and such a town, spend a year there doing business, and make a profit.’

~

Question 2:  “Doesn’t St. James tell us they are ‘beloved’?”

Answer:  “St. James tells us that the truly ‘beloved’ will ‘Come now’ to understand!   ‘. .  you have no idea what your life will be like tomorrow.  You are a puff of smoke that appears briefly and then disappears.’

~

Question 3:  “How do we deal with that depressing fact?”

Answer:  “‘Instead you should say, ‘If the Lord wills it, we shall live to do this or that.’

~

Question 4:  “Why do we have a hard time finding and doing what ‘the Lord wills’?”

Answer:  “‘Arrogance’ makes us ‘boast’ of our plans!  ‘But now you are boasting in your arrogance.  All such boasting is evil.’

~

Question 5:  “How can I get rid of the ‘arrogance’ that keeps me from putting what ‘the Lord wills’ in control my life?”

Answer:  “The Great Decree of Jesus Christ puts ‘the Lord’s’ Order in our life!  ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 6:  “I have a hard time putting obedience to Jesus and His Church ahead of what I want!   Is that bad?”

Answer:   “St. James says so in The Bible!   ‘So for one who knows the right thing to do and does not do it, it is a sin.’

~

Question 7:  “What is always ‘the right thing to do’?

Answer:   “The ‘right thing to do’ is to always base our beliefs on The Great Decree of Jesus Christ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 7:  Should we ever get tired of saying that?”

Answer:  “No.”

.    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .    .

Simple reasons to be Catholic, including free books.  catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Jesus tells us how much He blesses His Catholic…

Today's Simple Rhyme: "We are blessed to learn from our Catholic Creed / The more we have, the...

May our “Jesus Receiver” let Him into…

History is simple for Catholics. We think intelligently about “Hilltop Forts”. ~ Question 1: “Why do Catholics think...

What are the devil’s three temptations that…

In every age, the devil cannot not tempt The Son to disobey The Father. ~ Question 1: “What...

How did St. Paul learn how to work so well in Rome…

“How did St. Paul save himself when angry Pharisees and Sadducees wanted to kill him when he returned...

Holy Thursday commemmorates The Last Supper

Jesus Provided His Body and Blood for the First Catholics at The Last Supper. It is too much...

Wednesday after Epiphany is a Great Help to…

How is The 4th Day of Epiphany a Great Help to Catholics? ~ Question 1: “What makes Wednesday,...