Souls 4. “Does our soul get bigger as we grow?”

Many Willful Protestants have children and grandchildren who are never Baptized.

Question 1: “We know that our soul was inside, or around, our . sized body when we were conceived. Does our soul get bigger as we grow?”

Answer: “No. Our soul is made ‘in the image of God’. He is Unchanging.
So, our soul does not change in size.”

~

Question 2: “Does our soul change in any way?”

Answer: “It can become brighter or dimmer.”

~

Question 3: “What changes the brightness of a soul?”

Answer: “Every human soul is darkened by the Original Sin of Eve and Adam from the moment of its conception.”

~

Question 4: “What was that Original Sin?”

Answer: “Willful disobedience. God told Adam and Eve to ‘not eat” from a tree in The Garden of Eden. They willfully chose to disobey God.”

~

Question 5: “Why is every human soul darkened by the Original Sin of willful disobedience to God?”

Answer: “That Original Sin was written into the DNA of Adam and Eve.”

~

Question 6: “Somewhere in the quintillion particles inside the tiny . that we were at conception, is there some electron-sized flaw in the molecules of our DNA?”

Answer: “Yes. That is the ‘Original Sin’ that darkens every human soul.”

~

Question 7: “Is there any way to remove that darkness from our soul?

Answer: “Darkness is washed away when we are ‘Baptized with water in The Name of The Father and of The Son and of The Holy Spirit’.”

~

Question 8: “Should babies be Baptized?”

Answer: “The sooner we are Baptized, the longer we live with our soul and mind unstained by Original Sin.”

~

Question 9: “But a baby does not know about Original Sin. How can it be cured”

Answer: “We are all ‘babies’! None of us understand the great damage that Original Sin does to our thinking. The sooner we are Baptized, the better!”

~

Question 10: “Should aborted babies be Baptized before they die?”

Answers: “Yes.” ___.” “No.” ___. “I do not want to think about that.” ___”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfuneamentalism.com

A free book of reasons. http://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2018/08/AllTheWorldIsAStage-Final.pdf

Author's Notes:

Related:

A short look at a l o n g s e n t e n c e ! #9.

Question 1: “How does a short look at a l o n g s e n t e...

The Forgotten Words of Jesus That Expose Protestant…

For over 2,000 years, countless Protestant groups have refused to obey the direct and unambiguous words Jesus used...

Catholics are the most blessed people on Earth.

Catholics are blessed to see A New Catholic Word: "peggals"....

Paul and Barnabas Confront Idolatry in Iconium and…

Paul and Barnabas flee persecution in Iconium, heal a crippled man in Lystra, and courageously redirect misguided worship...

Catholics connect Moses and Jesus to Catholic…

Only Catholics see and solve The Hidden Mystery: "What was Moses eating for 80 days on a barren...

Telescopes, microscopes, and computers help us be…

In every Age, God gives people tools to let people see God, His Power, His Prophets, His Son,...