.                           Jesus Christ told us how to let our sin-swollen soul fit through the tiny “gates” of Heaven.

~

Question 1:  “What is our soul?”

Answer:  “Our soul is the immortal spark of life that came into being when we were conceived.  It is as unique as our DNA.”

~

Question 2:  “What happens when our body dies?”

Answer:   “Our soul goes to Judgment.”

~

Question 3:  “Whose souls get into Heaven?”

Answer:  “Those whom Jesus decides are among:  ‘You are My friends if you obey My commands.’

~

Question 4:  “How big is our soul?”

Answer:  “It fit inside us when we were smaller than a grain of salt.  It may be the size of a living atom, electron, or photon.”

~

Question 5:  “Can a soul change in size?”

Answer:  “A bubble gets bigger when more air gets in it.   Our soul gets bigger when it is swollen by sin.”

~

Question 6:  “Is every human soul swollen with the Original Sin of Adam and Eve in The Garden of Eden?”

Answer:  “Yes.  That sin is removed by Baptism with water in The Name of The Father, Son, and Holy Spirit.”

~

Question 7:  “Can a soul swollen by sin get into Heaven?”

Answer:  “A thread can go through the eye of a needle.  A string cannot.  Neither can a rope.  Our soul must be small enough to fit through one of the 12 ‘Pearly Gates’ that open into The Kingdom of Heaven.  Each may be as small as one molecule of pearlescent material.”

~

Question 8:  “How can we keep our soul small enough to fit through the tiny gates of Heaven?”

Answer:  “Catholics are blessed.  We Confess our sins.  We receive Absolution from a Catholic priest.  They are the only people on earth given This Power by Jesus Christ in John 20:23.  ‘Those whose sins you forgive on earth are forgiven in Heaven.’   The absolved soul is no longer swollen by sin.”

~

Question 9:  “Why doesn’t everyone obey That Word of Christ, Confess their sins, receive Absolution from a Catholic priest, and be able to get into Heaven?”

Answer:  “All the people whose souls are swollen by sin agree on one thing!   ‘We know more than Jesus Christ about getting into Heaven!’

~

Simple reasons to be Catholic:  catholicfundamentalism.com    There are free books on that site.  The newest:     https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation   If you enjoy them please make a contribution to your Parish or favorite Catholic Charity.

Author's Notes:

Related:

May all “Jesus Receivers” see this…

Catholic “Jesus Receivers” see Today’s Reading is a “Pyramid of Prophecies”! ~ Question 1: “Do these Words of...

God’s “Grace” was given to…

May we all be blessed to go to God’s Judgment carrying as many “Gifts of God’s Grace” as...

Lydia: The First European Convert to Catholicism

Lydia, a seller of purple cloth in Philippi, became the first recorded European convert to Catholicism. Her swift...

Catholics see another overlooked Prophecy of Jesus!…

If we ignore God's Angels, our minds and souls are shriveled, stained, and lost....

Jesus describes Willful Protestants in Mt 7:21-29

Speaking as God and Prophet, Jesus told us what He will say and do to "many" willing Victims...

Catholic “Jesus Receivers” understand…

Question 1: “How do our ‘Jesus Receivers’ let us see there are ‘Two Kingdoms‘?” Answer: “Today’s Catholic Reading...