St. John spent most of his life telling people: “Be Catholic!”

St. John spent half a century teaching us that being Catholic is the surest way to get our souls into Heaven.
~

Question 1: “Where does The Bible tell us that St. John told people to ‘Be Catholic!’?”

Answer: “These short Passages of 1 John 4:19-21 and 5:1-4 begin by telling Catholics why we love God.”

`

Question 2: “Why did St. John say that Catholics love God?”

Answer: “‘Beloved, we love God because He first loved us.’

~

Question 3: “Doesn’t every Christian agree with that?”

Answer: “Every Christian’s faith is tested in the next verse! ‘If anyone says, ‘I love God,’ but hates his brother, he is a liar; for whoever does not love a brother whom he has seen cannot love God whom he has not seen.’

~

Question 4: “What makes you think many denominations of Protestants ‘hate’ their ‘brother’?”

Answer: “Most denominations of Willful Protestants do not provide This Catholic Teaching: ‘Life must be protected from conception until natural death.’ Willful Protestants do not show ‘love’ for unborn brothers and sisters’ whom they can see in sonograms and in their mind.”

~

Question 5: “Is St. John telling us those ‘Christians’ do not ‘love God’?

Answer: “St. John made it clearer in the next verse! ‘This is the commandment we have from him: Whoever loves God must also love his brother.’

~

Question 6: “Can people who do not support That Catholic Teaching really ‘love’ God?”

Answer: “St. John answers that! ‘. . . In this way we know that we love the children of God when we love God and obey His commandments.’

~

Question 7: “Can the soul of any person who does not ‘love God and obey His commandments’ go to His Judgment and be forever among: ‘You are My friends if you obey My commands.’?”

Answer: “St. John answers your question in the next verse! ‘For the love of God is this, that we keep His commandments.’ One of His commandments we must‘keep’ is ‘Thou shall not kill.’

~

Question 8: “Isn’t it hard to ‘keep His commandments’?”

Answer: “Catholics agree with St. John! ‘And His commandments are not burdensome, for whoever is begotten by God conquers the world.’

~

Question 9: “It takes a lot of work to ‘conquer the world’! Who can do that?”

Answer: “St. John tells us that! ‘And the victory that conquers the world is our faith.’

~

Question 10: “Which ‘faith’ is that?”

Answer: “Catholics are in the only ‘faith’ that was given ‘the keys to The Kingdom of Heaven’ by Jesus Christ, Himself!”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. And, free books. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Two kinds of Believers. #1.

February is a short month. Protestantism will be considered. ~ Question 1: “What does The Bible say that...

Why Secret Ballots Matter in Every Election

G.K. Chesterton, Dante, and Scripture reveal the urgent need for truth, transparency, and secret ballots in politics corrupted...

Every Catholic wants Jesus to let our soul into…

Catholics are blessed to say: “Jesus, I trust in You.” with our lives. ~ Question 1: “What makes...

What does being Catholic let us be and do? #6.

May all be blessed to understand God’s Simple Command: “Be as Catholic as you can.” ~ Question: “What...

What do “Approved Intellectuals” do all…

May "Approved Intellectuals" heed Today's Word from He Who Fulfilled The Prophecies and "learn" the eternal fate of...

God lets Catholics be the world’s best…

Catholics have The World’s Best “Jesus Receivers”. Question 1: “Do only Catholics have ‘Jesus Receivers’ that let us...