. There are always “golden calves”.

Question 1: “Do Catholics obey Words of God in The Old Testament and The New?”

Answer: “Yes. Words of God should always be obeyed.”

~

Question 2: “What did Moses tell God’s followers to do in The Old Testament?”

Answer: In Dt 6:2-6, Moses said: ‘Fear The Lord, your God, and keep, throughout the days of your lives, all His statutes and commandments which I enjoin on you, and thus have long life.‘” Emphasis added on ‘all’ which means exactly that, and ‘long life’, which means ‘eternity’.

~

Question 3: “Did Moses specifically tell God’s people to obey ‘all’ of God’s teachings?”

Answer: “Yes. When Moses went up the mountain, people turned their desires into an idol and worshiped it!”

~

Question 4: “Do Catholics think that ‘all’ of The Teachings from Jesus Christ in The New Testament should be obeyed?”

Answer: “Yes. Catholics know that ‘all’ of ‘God’s statutes and commandments’ took Human Form on earth in Jesus Christ. Therefore, Catholics strive to obey Every Teaching spoken by The Word of God.”

~

Question 5: “Do Catholics obey This Teaching of Jesus Christ? ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’?”

Answer: “Yes. Catholics want those ‘keys’!”

~

Question 6: “In The Old Testament, people made a ‘golden calf’. Did people make and worship ‘golden calves’ after God’s New Testament was Spoken Into Being?”

Answer: “As Moses had ‘gone up the mountain, Jesus Ascended into Heaven. In both Testaments, followers were confused by new manifestations of ‘the golden calf’.”

~

Question 7: “What is the ‘golden calf’ in both Testaments?”

Answer: “Every ‘golden calf’ replaces God’s ‘statutes and commandments’ by making human beliefs into idols and worshiping them.”

~

Question 8: “How can we identify a ‘golden calf’ today?”

Answer: “Every ‘golden calf’ replaces This Teaching of Jesus Christ with personal beliefs! ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Those in the synagogue hated Jesus for telling them…

Many wanted to kill Jesus for reminding them that a Syrian General was cured by God and they...

Today’s Reading describes Protestants for…

We can imagine what Jonah looked like to people of Nineveh, with his skin eaten away by digestive...
Priest holding the monstrance with incense clouds

What “Jesus Receivers” did and still do…

Catholics are blessed to make the phrase ‘Jesus Receiver’ part of our understanding. ~ Question 1: “What is...

New Words help us to “Be Catholic” in…

Greedy billionaires keep billions of families too poor to buy books. Free books let the poorest people find...

Today, Jesus shows us the great risk of NOT being…

Catholics see that The Bible tells us to “Be Catholic” in John 17:20-26. “Lifting up His eyes to...

Who were the first, second, and third Protestants?

An important Catholic question for “the breezy time of day”. ~ Question 1: “Was the first Protestant described...