God made stars. Why do Catholics think about that?

Question 1: “The more we learn about stars, the more complicated they are! Why did God make stars?”

Answer: “Stars help some people think about their souls.”

~

Question 2: “How do ‘stars’ make people think about their souls?”

Answer: “Each of us is a universe that reaches from our feet to the top of our head! Our soul is a very small ‘star’ in the universe that is us. Stars help us think about our soul. It is our star in the huge, dark universe around it.”

~

Question 3: “What do the ‘meteors’ symbolize in the sky?”

Answer: “The short-lived ‘meteors’ represent people who sell their souls for a few moments of fame. They flash through the sky to keep gullible people from thinking about saving their soul.”

~

Question 4: “Why does God want us to think about our soul?”

Answer: “God made our soul at the moment we were conceived. That tiny ‘spark of life’ fit inside us when we were smaller than a grain of salt!”

~

Question 5: “Will our soul live, forever?”

Answer: “Yes. It lives in us until we die.”

~

Question 6: “What happens to our soul when our body dies?”

Answer: “Our soul goes to Judgment.”

~

Question 7: “What happens when our soul goes to Judgment?”

Answer: “Jesus Christ will either let our soul into Heaven or He will send us to hell.”

~

Question 8: “Whose souls get into Heaven?”

Answer: “The ones who shine brightly enough to let them find the ‘keys’ to ‘The Kingdom of Heaven’.”

~

Question 9: “Is that why we should all think about some stars being brighter than others?”

Answer: “Yes! We can look up at night, and see the difference between bright stars and dim stars.”

~

Question 10: “How do we do we get our ‘star’ to shine more brightly?”

Answer: “By being more obedient to Every Teaching of Jesus Christ.”

~

Question 11: “Are bright and dim stars there to remind us that God won’t see souls that have darkened or distanced themselves from Him by willful sin?”

Answer: “That is a question worth asking!”

~

Question 12: “Does the star that is our soul grow dimmer or more distant from God every time we disobey any Teaching of Jesus?”

Answer: “Yes.”

~

Question 13: “I am going to spend more time looking at the stars!”

Answer: “Looking up is always best!”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic” catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

Every life is seen in Today’s Reading.…

Jesus came for helpless sheep. Our duty is clear. ~ Question 1: “Is Today’s Reading from Hebrews 13:15-17...

Catholics know: Mary is “The Freeborn…

Catholics are blessed to be born of “The Freeborn Woman” who let Jesus come to earth! ~ Question...

Catholic souls are saved by following The Prophets…

Today's Simple Rhyme: "All of time and all of space / took Human Form at His Time and...
Jesus saves Saint Peter from drowning

Will God’s Words help us today?

Isaiah 55:10-11 is Today’s Reading. It tells us to “Be Catholic!”; ~ Question 1: “How does this tell...

Why did God give “Food Tests” to every…

Catholics are the only people on earth blessed to pass "God's Final Food Test" by receiving His Body...

Catholics are blessed to ask ourselves God’s…

Today's Simple Rhyme: "From Jonah and Jesus we clearly see / To be as Catholic as we can...