Will we think clearly enough to live in obedience?

We all have the intelligence to ‘get those keys’! Will we think clearly enough to do so?”

Question 1: “Why is our intelligence important?”

Answer: “Intelligence can be used to help us.”

~

Question 2: “How should each of us use our intelligence?”

Answer: “To get the greatest gain.”

~

Question 3: “What is the ‘greatest gain’?”

Answer: “Getting our immortal soul into Heaven.”

~

Question 4: “Why is that so important?”

Answer: “That is the ‘greatest gain’ that anyone on earth can have.”

~

Question 5: “How should we use our intelligence to get our soul into Heaven?”

Answer: “We should work to obey Every Teaching of He Who Fulfilled The Prophecies, Jesus Christ.”

~

Question 6: “Some people are smarter than others. Can only smart people get into Heaven?”

Answer: “Everyone is intelligent enough to believe and obey Words of God.”

~

Question 7: “Can intelligence without obedience get anyone’s soul into Heaven?”

Answer: “Jesus will judge our soul. He told us whose souls He lets into Heaven: ‘You are My friends if you obey My commands.’

~

Question 8: “If we willingly and knowingly choose to disobey Any Teaching of Jesus, are we among His willfully disobedient enemies?”

Answer: “Every person intelligent enough to ask That Question will be closely examined at Judgment!”

~

Question 9: “Why do I wish I hadn’t asked Question #8?”

Answer: “Because you are smart enough to not like the results of the answer you know is coming!”

~

Question 10: “I do know that! Does my continued Willful Disobedience hurt me more at Judgment?

Answer: “Yes. Choosing to not think about the effects of intentional disobedience to Any Teaching of Jesus makes our soul less pleasing to Him.”

~

Question 11: “What is the safest way to be forever among His obedient ‘friends’ in Heaven?”

Answer: Jesus Christ did leave one set of ‘keys to The Kingdom of Heaven’ on earth’.”

~

Question 12: “Where are those ‘keys’?

Answer: In the Only Church Jesus Spoke Into Being with His Holy Word. ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it. I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 13: “If I willfully reject His Church, do I automatically reject His ‘keys’?”

One Answer is correct: “‘Yes. ___.’ ‘No. ___.’ ‘I do not want to think about that! ___.'”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

The Simplicity of Catholic Teaching: Acts 15 and…

The early Church, guided by the Holy Spirit, simplified the path to salvation by reducing 613 Mosaic laws...

“The harvest is abundant but the laborers are…

Today's Simple Rhyme: "Jesus Christ / is always right."...

Why Catholics are Pro-Life.

The people whose souls are let into Heaven are Pro-Life. ~ Question 1: “What Word of Jesus tells...

Catholic Questions heal “Jesus…

Simple, Catholic questions cure confused “Jesus Receivers” ~ Question 1: “Do Profiteers of Protestantism use Today’s Catholic Reading...

The nativity of Jesus Christ

Today’s Reading: “The Smart Bet is a…

May all be blessed to “Bet our Life and Soul on Jesus Christ!” ~ Question 1: “Why do...

Today, Catholics see why Protestants removed The…

God's Prophets were given enough "Wisdom from The Holy Spirit on high" to predict the coming of The...