Catholics love to see details about Jesus. #3

Catholics are blessed! We see ‘details’ in Fifteen Words that lead us to Jesus and His Only Church!

~

Question 1: “Why are the Fifteen Words in 2 Tm 1:10 important?”

Answer: “Fifteen Words give us details about Jesus! ‘Our Savior Jesus Christ has destroyed death and brought life to light through the Gospel.’

~

Question 2: “Is the ‘first detail’ the fact that ‘Our savior’ is ‘Jesus Christ’?”

Answer: “Yes.

~

Question 3: “How do we know that?”

Answer: “In all History, only Jesus Christ fulfilled Prophecies that Predicted over 300 ‘details’ concerning His Tribe, House, place of birth, life, and death.”

~

Question 4: “How did Jesus Christ show that He ‘destroyed death’?”

Answer: “He rose from the dead! His ‘Resurrection’ three days after He was killed showed that He has ‘destroyed death’.”

~

Question 5: “How do we know that happened?”

Answer: “Eye-witnesses saw Jesus alive on earth for 40 days after His Resurrection from The Dead.”

~

Question 6: “How do we know they were telling the truth?”

Answer: “The witnesses loved Truth! Many of them preferred to be killed rather than lie about He Whom they saw ‘risen from the dead’.”

~

Question 7: “How did Jesus Christ bring ‘life to light’?”

Answer: “‘through the Gospel’!”

~

Question 8: “What is ‘Gospel’?

Answer: “Words of God. Today, we see His Words in two places: Catholic Teaching and The Bible.’

~

Question 9: “Why should we trust The Bible?”

Answer: “The Written Gospel was provided by The Catholic Church! St. Jerome finished compiling The Bible in 405, 4 centuries after Jesus Christ was born in Bethlehem!”

~

Question 10: “How do we know The Catholic Church was right?”

Answer: “Jesus Christ told us that All Catholic Teaching would be ‘infallible’. He included That Promise in The Holy Word with Which He Spoke The Catholic Church Into Being: ‘And I say unto you thou art Peter and on this rock I build My Church and the gates of hell shall not prevail against it.” (emphasis added for focus on His Promise)

~

Question 11: “I can see that Jesus Christ did give The Gospel to The Catholic Church. What else did Jesus Christ give The Only Church He Spoke Into Being with His Word?”

Answer: “‘I give you the keys to The Kingdom of Heaven.’

~

Question 12: “Does every ‘Christian’ need to study the details of: ‘Our Savior Jesus Christ has destroyed death and brought life to light through the Gospel.’?”

Answer: “Jesus lets Catholics see how He ‘brought life to light’! We must not let ourselves be blind to Any Word of ‘the light and life’ of ‘The Gospel’!”

. . . . . . . . . . . .

Simple reasons to be Catholic. catholicfundamentalism.com

Author's Notes:

Related:

God’s Words lead us to be among His obedient…

The oddest Catholc belief? "If you are insulted for the name of Christ, blessed are you, for the...

A Mystery! What IS The Last Day of Epiphany? #10.

Catholics know when The Last Day of Epiphany is! ~ Question 1: “To start, What is ‘The First...

Only Jesus Remedies this Mistake

Acts 13 reveals how rejecting Christ’s Church leads to error. Only by embracing Catholic truth can we avoid...

May we appreciate a Statistical Miracle in Butler…

The numbers are clear. Someone in Butler County,PA had something happen against odds of 12 million 250 thousand...

God Spoke to Abraham and to St. Faustina.

Catholics see the connection between Abraham and St. Faustina: ~ Question 1: “What did God tell Abraham to...

Catholic Words are “upgraded” for the…

The important duty for us Catholics to "Sing a new song" is described in Luke 4:18, "The spirit...