May “The Friends of Babylon” choose to be “Friends of God”. #16.

May all be bessed to save our souls from going to God’s Judgment among  “The Friends of Babylon”.  #16

~

Question 1:  “Why s The Prophet Jeremiah so important in Today’s Reading?”

Answer:  “The Prophet Jeremiah warns us that ‘The Friends of Babylon’ always try to destroy all who obey This Life-Saving Word of God: ‘You shall not kill.’

~

Question 2:  “Did God warn Jeremiah that ‘The friends of Babylon’ were ‘plotting’ to destroy him?”

Answer:  “In Jeremiah 11:18-20, God told Jeremiah about their ‘plots’ against him for preaching God’s Word.  ‘I knew their plot because The Lord informed me;  at that time you, O Lord, showed me their doings.’

~

Question 3:  “Why didn’t Jeremiah figure that out for himself?”

Answer:  “‘Yet I, like a trusting lamb led to slaughter, had not realized that they were hatching plots against me:  ‘Let us destroy the tree in its vigor;  let us cut him off from the land of the living, so that his name will be spoken no more.’

~

Question 4:  “What did Jeremiah ask God to do when he realized that God’s enemies, ‘The Friends of Babyon’, were ‘plotting’ to destroy him?'”

Answer:  “Jeremiah asked God for this Great Blessing!   ‘But, you, O Lord of hosts, O just Judge, searcher of mind and heart, let me witness the vengeance You take on them, for to You I have entrusted my cause!’

~

Question 5:  “Did God let Jeremiah ‘witness the vengeance’ that God sent to ‘The Friends of Babylon’?”

Answer:  “Jeremiah watched them suffer the agony of seeing everything they owned be destroyed as they were taken to 70 years of Babylonian Captivity.

~

Question 6:  “Does God send His ‘enemies’ in every age and nation to ‘Babylonian Captivity’?”

“Every nation in History is often ruled byPowerful ‘Friends of Babylon’.  They spend their lives killing and enslaving their neighbors while leading them to sacrifice living children on Babylon’s ‘altars of convenience’.”

~

Question 7:  “Who can be spared from The Babylonian Captivity that brings death and slavery to billions of people?”

Answer:  “People in many religions show their love of God and all their neighbors by upholding This Catholic Teaching: ‘Life must be protected from conception until natural death.’  Those of every faith who live by That Truth may be saved ‘if they are not Catholic through no fault of their own.'”

~

Question 8:  “An odd question!  ‘Is there a greater blessing on earth than to be attacked by ‘The Friends of Babylon’?”

Answer:  “There is no better way to get our soul into Heaven and ‘let us witness the vengeance You take on them, for to You I have entrusted my cause.'”

~

Question 9:  “Can those who are among ‘The Friends of Babylon’ save their souls?”

Answer:  “Luke 8:15 tells that ‘The Friends of Babylon’ are free to ask for God’s Blessing and not be among those otherwise destined for damnation:

‘As for the seed that fell among thorns, they are the ones who have heard, but as they go along, they are choked by the anxieties and riches and  pleasures of life, and they fail to produce mature fruit.’

~
.   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .   .

https://catholicfundamentalism.com/ is Simple Reasons to be Catholic.

There are interesting ideas to read and share in the short Daily Columns. Many like the free links to free books: https://catholicfundamentalism.com/our-books/

Something unusual: Since these books are free, they cannot be bought. Catholic Fundamentalism makes no distinction between richer and poorer Catholics.

If you like the free downloads, please consider a donation to your Parish or favorite Catholic Charity. And, donate some effort by sharing: catholicfundamentalism.com

The best book of the last Century is <em>“The Diary of St. Faustina”</em>. It lets each of us realize how much Jesus loves our soul. http://www.seraphim.my/divinemercy/diary/text/DiaryI.htm

A few of our other free books are listed below. Why are they interesting? The anonymous author is an inventor with the unusual qualification of having 170 U.S. Patents. He shares simple reasons to be Catholic.

<em>”Crats!”</em> is a <strong>very</strong> unusual novel. https://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2023/10/Crats-Final-1.pdf

<em>”New Road to Rome”</em> is a simple Catholic look at The World and its History. https://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2023/08/New-Road-To-Rome.pdf

This new look at “The Book of Revelation” helps us use our computer and cell phone skills to understand the most complicated Book in The Bible! Catholics know more than we realize. We understand that every email we have written is also inscribed in our “Book of Life” that Jesus will read at our Judgment! https://catholicfundamentalism.com/the-book-of-revelation

Our newest book is a look at “St. James the Less is More.”  Copy, read, and share this link:

 https://catholicfundamentalism.com/wp-content/uploads/2024/03/The-Book-of-Saint-James-new.pdf
The book is free. It cannot be bought. . How often have you heard of that?

Author's Notes:

Related:

Jesus heals the blind man

May all “Jesus Receivers” see This Word…

Jesus keeps many from being in “The Lost Generation” by letting us see This Word: ~ Question 1:...

Catholic Questions heal “Jesus…

Simple, Catholic questions cure confused “Jesus Receivers” ~ Question 1: “Do Profiteers of Protestantism use Today’s Catholic Reading...

Who were the first, second, and third Protestants?

An important Catholic question for “the breezy time of day”. ~ Question 1: “Was the first Protestant described...

Salt and Light: What Every Catholic Must Be

Jesus said Catholics are “the salt of the earth” and “the light of the world.” Losing either means...

Advent begins by letting our “Jesus…

Question 1: “How do Catholics connect our ‘Jesus Receiver’ with God, His Prophets, and Jesus?” Answer: “We look...

Ceiling painting of Christ and his apostles

Peter’s Keys, James’ Guidance, and the Fall of…

  God blessed the first Catholics to connect the world’s people with God’s Word in Amos 9:7: “Are...